Tandtekniker i Hillerød og Frederiksværk

Behandlinger

Delprotese

Mangler du en eller flere naturlige tænder, kan de erstattes af en delprotese. Den holdes traditionelt fast ved hjælp af bøjler på de sunde naturlige tænder og sikrer fuld tyggefunktion. Der findes forskellige typer delproteser:

En unitor delprotese fremstilles på et metalstel, hvorpå protesetænderne er monteret – et meget stærkt materiale der ikke fylder meget, og som føles

enkelt og behageligt i munden. En unitor er en god løsning til patienter, der har flere sunde og stærke tænder, der kan virke som fæste for en protese. Acryl delprotesen bruges ofte som en midlertidig protese. Acrylproteser fylder mere og belaster de naturlige tænder og slimhinden, da den ofte vil være mere ustabil end en unitor protese.

Fleksible delproteser er en ny og moderne protesetype, som fremstilles af vinyl. Den fleksible delprotese fremstilles uden stålbøjler, så der kan opnås et bedre kosmetisk resultat uden synlige bøjler. Protesen er fleksibel, så den ikke kan knække og revne.

Delproteser kan også fremstilles med implantater, så man undgår synlige bøjler og dermed opnår et bedre kosmetisk resultat.

 

Trykknap-/implantattandprotese

Hvis du ikke har sunde naturlige tænder tilbage, men stadig ønsker en protese der sidder fast, kan en implantatprotese være løsningen. En implantatprotese kan give trygheden og æstetikken tilbage i hverdagen, så du kan spise og grine afslappet, uden at være nervøs for, at protesen løsner sig.

Det er i dag muligt at sætte en tandprotese fast på små trykknapper. De fungerer som kunstige tandrødder (implantater). På disse skruer monteres en lille kugle. Implantatsystemet kan også bruges, hvis man ikke ønsker ganeplade i overkæbeprotesen. Systemet kan også monteres i allerede eksisterende tandproteser.

 

Tandudtrækningsprotese

Har du naturlige tænder som ikke længere kan bevares, kan de erstattes med en tandudtrækningsprotese, også kaldet en immidiatprotese. Den fremstilles, så du ikke behøver at gå uden tænder og så du bevarer det naturlige udseende. Protesen fremstilles efter aftryk af dine naturlige tænder og kan fremstilles som en nøjagtig kopi, så ingen kan se, at du har fået tandprotese.

Protesen indsættes umiddelbart efter tandudtrækningen, så du går ikke uden tænder. Samtidig beskytter protesen området, hvor der er fjernet naturlige tænder – som et slags plaster på såret. Efterfølgende vil der være behov for tilpasninger, da der løbende sker en ændring af gummens facon. Efter ca. 6-12 måneder har gummen fået sin endelige form, og tandprotesen forsynes med den endelige faste bund.

 

Helprotese

Når du ikke længere kan bevare de naturlige tænder i munden, er der behov for en helprotese. Den erstatter de mistede tænder, støtter kinder, kæbeled, læber og sikrer tyggeevnen og at det naturlige udseende bevares.

I starten kan det være svært at vænne sig til en helprotese. Du vil måske opleve tygge- og taleproblemer i starten.

 

Rebasering

Da gummen ændrer sig igennem hele livet, vil der løbende være behov for tilpasning af protesen.

Specielt sygdom og vægttab har stor betydning for ændring af gummernes form og dermed også for tandprotesen.

 

Blød basis i protesen

Det er muligt at montere en blød silikonebund i tandprotesen, hvis gummen er svundet meget og der er smerter og irritation ved brug af tandprotesen.

Den bløde silikonebund ilægges oftest i underprotesen og skåner gummen og kan give dig tygge evnen igen.

 

Reparationer og udvidelser

Sker der uheld med tandprotesen, og der opstå revner eller protesen knækker, kan den så godt som altid repareres samme dag.

Har du delprotese og mister en eller flere naturlige tænder kan tandprotesen udvides med nye protesetænder.

 

Hvor lang tid tager behandlingen?

Afhængig af hvilken behandling du skal have foretaget, skal du påregne flere besøg på klinikken.

Ved fremstilling af nye tandproteser vil der ofte være tale om 5 besøg på klinikken.

Efter indsættelse af tandprotesen, kan der være tilpasning af protesens pasform.

 

Tilvænning

Uanset om du skal have tandprotese for første gang eller fornyet tandprotesen, skal du forvente, at der vil være en tilvænningsperiode. Desuden må det forventes, at der skal foretages tilpasning undervejs.

 

Gode råd i tilvænningsperioden

Tag små bidder og fordel maden ud i begge kindtandssider, så tandprotesen ikke vipper.

Læs højt fra avisen eller lignende, så du øver dig i at tale trygt med protesen.

Hvis der opstår ømheder på gummen, skal du kontakte tandteknikeren og få protesen tilpasset.

Undgå at gå med gener i lang tid, da det gør den efterfølgende helingstid længere.

Vær opmærksom på at visse sygdomme og medicin kan gøre det sværere at bruge tandproteser, eksempelvis mundtørhed.

 

Kontroleftersyn

Kontroleftersyn er vigtigt for protesebehandlingens succes. Nye tænder har behov for vedligeholdelse ligesom naturlige tænder, hvilket betyder årseftersyn. Her vil klinikken tjekke protesens pasform og kontrollere slimhinden for evt. sygdom i munden.

Forandringer af gummerne sker ganske langsomt og symptomfrit. På et tidspunkt kan protesen opnå så dårlig pasform, at det giver en uheldig belastning af gummerne. En ustabil protese kan gøre, at gummen svinder hurtigere, forårsage nedsat tyggeevne og ændring af dit udseende.

 

Ved det årlige proteseeftersyn tilbyder vi en rensning og oppolering af protesen for tandsten og misfarvninger, så den igen fremstår frisk og ren.

Garanti

2 års tandprotesegaranti.

Alle vores tandproteser er fremstillet på eget laboratorium, og vi bruger kun certificerede og første klasses materialer samt de nyeste tekniker.

Hjemmebehandling

Hjemmetandteknik

Kan du ikke komme på klinikken – kan vi komme til dig.

 

Har du ikke mulighed for at benytte klinikken på grund af sygdom, gangbesvær, handicap eller lignende, kan du ringe til klinikken og få tid hjemme hos dig selv. Klinikken udfører alle tandprotesebehandlinger i dit eget hjem. Vi kommer også på lokalcentre, plejehjem og sygehuse.

 

Hjemmetandteknik er en nem, bekvem og god løsning for borgere, der ellers ikke har overskud til at komme hjemmefra, selv om de har brug for tandprotesebehandling.

Klinisk Tandtekniker Gardar Magnusson, Slotsarkaderne 220, Plan 3, 3400 Hillerød, Tlf. 48 24 24 50 - Strandgade 10, 3300 Frederiksværk, Tlf. 47 72 03 21

Copyright Gardar Magnusson 2018. Tandtekniker Hillerød og Frederiksværk © All Rights Reserved